Firma fotograf | Bedriftsfotografering | Portrett | Gruppebilder

Vanlige spørsmål innen fotografering

Kan jeg bruke bildene akkurat som jeg vil og hvem har rettighetene på bilder?

Vi gir full bruksrett til våre kunder etter betaling på oppdrag har funnet sted. Du har mulighet til å bruke bildene akkurat som du selv ønsker inkludert reklame. Det er den som tar bildet som har rettighet på bildet og kan gi bruksrett etter avtale, noe som vi gjør hvis ikke annet har blitt særlig avtalt.

Har en fotograf lov til å legge fram bilder av sine kunder på sin webside uten å få samtykke?

Fotografen har lov til å vise fram sitt verk og vanligvis kan ikke bilder publiseres uten tillatelse fra den som har blitt avbildet. Mange fotografer bruker websider som fungerer med no-index, altså sider som ikke skal publiseres av søkemotorer. Dette er ofte en dårlig løsning da søkemotorene selv bestemmer om dette skal respekteres eller ikke. Videre er det mye uenighet om dette er lov eller ikke og det kan nevnes at det skal mye til for at en fotograf vinner på en slik sak i lengden.

Vi publiserer bilder kun med tillatelse fra de som har blit fotografert og synes det er ufint å ikke spørre.

Hvor mange bilder får jeg med 1 times fotografering hos dere?

Dette vil avhenge av flere faktorer og kan variere veldig mye. Det er ofte lys og bevegelse som er utfordrende for en fotograf. Dersom det skal avbildes i forskjellige lysomgivelser, må fotografen tilpasse seg lysforholdene for å ta gode bilder.

Vi prøver alltid å levere så mange bilder som mulig ved event og bryllup og garanterer ofte et viss antal bilder. Det leveres ofte flere bilder enn lovet, til kundens fornøyelse.
Ca. 70-100 bilder ved optimal\vanlig lysforhold og ca. 50-80 bilder ved utfordrende og aktiv bakgrunn.

Hvor lang tid tar det å få bildene levert?

Oftest innen 2-3 virkedager om oppdraget er betalt i sin helhet.
Vi sier ifra før oppdragsstart når vi forventer å få levert bildene og kan i disse tilfeller levere en segment av disse om det er behov.

Jeg ønsker bildene levert på usb-minnepenn, er dette mulig?

Dette er ingen problem, mot et lite tillegg i pris kan du hente bildene på minnnepenn så fort bildene er behandlet.

Jeg har allerede fått bilder og er fornøyd, men ønsker å få disse i mindre størrelse for nettbruk,hva vil dette koste?

Vi kan komprimere og weboptimalisere bildeserier som vi har tilgjengelig fra oppdrag eller bilder som du har tatt selv. Prisen vil variere med antall bilder, kontakt oss for pris med antall bilder du ønsker optimalisert.

Hva gjør vi hvis vi ikke er fornøyd med bildene?

Vi operer med fornøydsgaranti og har våre egne krav til kvalitet på bilder. Dersom du ikke er fornøyd med bildene og det ligger skjønn i dette, kanseller vi krav og du får oftest allikevel bruksrett på bildene.

Det er vel verdt å nevne at vi jobber oftest med aktiv kvalitetsjekk under fotografering. Fotografen sjekker kvalitet på bilder under fotografering for å forsikre seg om at bilder er av forventet kvalitet og bytter ut lagringsmedia flere ganger i tilfelle noe uforventet skulle skje.

Jeg har fått mye billigere tilbud fra en annen fotograf, kan pris forhandles?

Vi vet at pris er ofte en veldig viktig faktor når kunden skal velge fotograf eller fotografbedrift. Prisen reflekterer ofte kvaliteten på både fotografen og bildene som leveres. Det er viktig å forsikre seg at fotografen som tilbyr svært lav pris i forhold til seriøse fotografer, faktisk kan levere gode resultater. Vi prøver ofte å hjelpe kunder som har en litt lavere budsjett for fotografering og det er bare å ta kontakt.

Bilder av høy kvalitet

Kvalifiserte og meget erfarne fotografer

  • Gode kundereferanser
  • Ingen hemmelige priser
  • Fornøydsgaranti