Menu

Har du spørsmål?

Kontakt oss for spørsmål om våre tjenester!

Ring oss på 400 935 45

FOTOGRAFERING AV ANSATTE FOR WEBSIDER, PRESENTASJON OG ID-KORT

Med flere meget dyktige portrett fotografer kan vi tilby din bedrift de beste portrett bildene av dine ansatte med skreddersydde resultater, klargjort for publisering på deres nettsider eller digital bruk og print.

Vi møter opp til avtalt tid og rigger opp en feltstudio med ønsket bakgrunn. Selskapet ditt får full brukstilgang til alle bildene og slipper dermed å måtte forhandle om bruksrettigheter og konflikter som oppleves med mange fotografer i dag.

FÅ ET TILBUD PÅ PORTRETTFOTOGRAFERING FOR DIN BEDRIFT

 

Lurt dersom det er ansatte som er: Syke, på ferie, har fri
Rabatterte priser ved portrettfoto bestillinger

SVAR PÅ VANGLIGE SPØRSMÅL RUNDT PORTRETTER FOR BEDRIFTER

Hva koster portrettfotografering av ansatte?

Pris blir estimert utifra antall ansatte, type bilder som ønskes og antall bilder per person. Jo flere ansatte som skal fotograferes, desto billigere pris per person kan vi tilby. Dersom ønskelig kan vi også tilby fastpris på oppdrag. Kontakt oss for et godt pristilbud på ansattefoto for deres bedrift.

Er etterbehandling og retusj av bilder inkludert?

Etterbehandling av bilder er alltid inkludert hos oss. Enkle justering som fjerning av kviser og uønskede elementer som hår , flekk eller bomull er gratis.

Tilbyr dere fotografering i våre egne lokaler

Det gjør vi, også alternative lokasjoner som hoteller eller konferanselokaler der dere samles.

Hvor mye tid skal vi sette av for fotograferingen?

Det bør settes av ca. 7-10minutter per ansatt. Når mange skal fotograferes på en dag, er det greit å sette opp grupper, for å unngå unødvendig tidsbruk for deres ansatte. Dette kan vi gjerne hjelpe til med og har masse erfaring på dette

Kan vi også ta gruppebilder?

Når ansatte fotograferes, kan det være lurt å også ta gruppebilder. Antall personer som skal være med på bilder er ingen problem, men vi må ta en befaring og finne den beste lokasjonen dersom dere er over 30 ansatte.

Fordeler med Firmafotografen:

 • Best valuta per bilde
 • Avansert retusj tjeneste
 • Fastpris for fotografering
 • Inkluderer avtalt antall bilder
 • Ledelse wide portrett
 • Rabatt på miljøbilder av bedrift
 • Gruppebilder av ansatte eller ledelse

Våre fotograf-tjenester for portrettbilder

 • Farger, Svart-hvitt eller begge
 • Fotografering i deres lokaler
 • Mulighet til å fotografere over flere dager
 • Fotostudio drop-in for manglende ansatte
 • Fotografering av opptil 80 ansatte per dag
 • Fotograf og assistent på større oppdrag
 • Navn av ansatte på filene
 • Avansert skytjeneste for bilde distribusjon

Tilpasset deres behov

 • Ønsket bakgrunn
 • Avansert bilderedigering
 • Mulighet for å dele opp fotograferingen
 • Oppfølgning for nye ansatte
 • Rabatterte priser på nye oppdrag
 • Gratis skylagring
 • Digital tilgang

 

 

Noen eksempler og referanser

(Begrensett oppløsning og antall)

 

 

 

 

 

 

 

Foto av ansatte – Digitalisering av deres ansatte og konsulenter 

En digital portrett portfolie er en solid investering på selskapets markedsføringspotensiale.

Bilder beriker alle typer sider og bringer visualisering til teksten som oppføres. Når selskapet ditt velger å bestille en portrett pakke hos oss, slipper du stressen ved planlegging, optimalisering og cropping av bilder.

Vi møter opp i dine lokaler og setter opp en liten studio hvor vi tar bilder av ansatte. Vi hjelper til med hele prossessen og leverer brukerklare bilder både til web, pdf, epost og print.

Dimensjoner kan du selv velge og bildene leveres i forskjellige formater etter forespørsel. Vi har også en online database der du kan ha tilgang til bilder av ansatte hvor enn du er.

Dersom du skulle ha spesielle ønsker som store portrett til plakater, reklamer eller hele websider kan vi også tilfredstille disse.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende tilbud på portrett av ansatte og ta første skritt til digitalisering av dine ansatte.

Portrettbilder av ansatte og ledelse

Type portrett

Dere kan selv velge ønsket type portrett og bakgrunn.

Halvfigur, horisontal bred portrett

Standard vertikal portrett

Type bakgrunn

 • Hvit
 • Lysegrått
 • Grått
 • Kontorlandskap
 • Annet bakgrunn
 

Portrettbilder av ansatte og ledelse

 

Portretter av ansatte for store bedrifter

Er dere større bedrift med mange ansatte er dette ingen problem. Vi har kapasitet til å fotografere opptil 80 ansatte per dag. Det er også mulig å dele opp fotograferingen til flere dager med noen ukers mellomrom. Oppdeling av dagene gir dere mulighet til å få med ansatte som er syke eller borte.

Portretter og ansiksbilder av ansatte i kommuner og statlige virksomhet

Dersom dere trenger bilder av ansatte for ID-kort eller intranett kan dette kombineres med vår portrett pakker. Vi kan levere både ansiktsbilder og skulder og opp bilder for de fleste behov

 

Gruppebilder av ledelse og styre

Vi tilbyr portrett og gruppebilder av ledelsen for næringsliv,  politikk og offentlighet. Bildene hjelper med å vise fram selskapets ledelse og egner seg utmerket for print og til bruk i deres hjemmesider.

Større bedrifter har ofte en styre bestående av mange personer og gruppebilder sammen kan gi et ansikt til selskapets ledelse som bygger tillit og passer utmerket til å la ansatte og kunder se at ledelsen ikke gjemmer seg bort.

Editering og bakgrunnsredigering

Med alle våre portrettpakker for næringsliv følger det med bakgrunnsredigering av hvert enkelt bilde. Det er mulighet til å bestille gjennomsiktig bakgrunn på bildene slik at de kan brukes på alle websider, uansett bakgrunn siden har.

Dersom du har spesielle ønsker eller krav til bakgrunnsfarge på bildene, kan du si ifra om disse, slik at vi kan bruke riktig bakgrunnsfarge ved fotograferingen for en best mulig resultat.

Ansatte_foto-portrett-bilder

 

Noen vanlige spørsmål om fotografering av ansatte

 

Spørsmål: Hvis ansatte har sluttet, kan vi fortsatt bruke bildene?

Svar: Hvis den ansatte har gitt samtykke til dette på forhånd, der det tydelig kommer frem at bildet kan brukes også etter endt arbeidsforhold så kan bildet brukes. Ellers så må bildet fjernes, dersom den aktuelle personen ber om det.

 

Spørsmål: Hvor lang tid tar portrett fotografering av ansatte?

Svar: I snitt så beregner vi 5 minutter per person, utenom opprigging og preperasjon. Ved fotogfrafering av større antall ansatte så vil vi såfremt det er kapasitet, sende en assistent sammen med fotografen. Bilder vil da i snitt ta ca. 3 minutter hver person, slik at det blir minst mulig venting.

 

Spørsmål: Hva slags klær anbefaler dere til portretter?

Svar: Ensfargede klesplagg vil være å anbefalle. Dersom dere har bestemt dere for en bestemt bakgrunnsfarge som grå eller lyseblå, kan det også være meget lurt å ikke ha på seg samme farge som bakgrunnen. Unngå striper og mønstre (Houndstooth) da disse vil både øke størrelsen på bildet (tenk små størrelser på nett) og samtidig komplisere redigering og fjerning av elementer som flekker, misfarger eller bomull, dersom dette ønskes.

 

Spørsmål: Hva slags bakgrunn anbefalles, ser mange bedrifter bruke forskjellige bakgrunnsfarger

Svar: Valg av farge er egentlig helt opp til deres bedrift. Mange bedrifter velger oftest lysegrå eller lyseblå til profilbilder av ansatte.

Hvit fargen er kun å anbefale dersom sidene bildene skal vises på er hvit bakgrunn, og husk at hvit bakgrunn og gjennomsiktig er to forskjellige ting.

Solid farger kan senere konverteres til gjennomsiktig bakgrunn med redigering.

 

 

Har du allerede portrettbilder fra andre, men er ikke helt fornøyd?

Fortvil ikke! Firmafotografen Altnet kan tilby 2 av Norges beste Photoshop artister, med ekspertise i bildereperasjon og mulighet til å redde og endre bilder som kan antas fortapt, til grensen av magi.

Send oss bilder som du ønsker redigert og hva som skal endres, så gir vi deg et godt tilbud på våre Photoshop tjenester.

Bilder av ansatte på internett eller intranett (veiledning fra datatilsynet)

Arbeidsgiveren din skal i utgangspunktet be om ditt samtykke før det publiseres bilder av deg på virksomhetens nettsider. Dette gjelder både når nettsidene det er snakk om er åpne (internett) eller interne i virksomheten (intranett).

Portrettbilder

Når hovedmotivet i et bilde er en eller flere personer, defineres det som et portrettbilde. Arbeidsgiveren må som regel hente inn samtykke fra de ansatte hvis det skal publiseres portrettbilder av dem på internett eller intranett, for eksempel i forbindelse med en telefonliste.

Situasjonsbilder

Situasjonsbilder fra arrangementer i regi av arbeidsgiver, og som ikke er et portrett, kan derimot legges på virksomhetens intranett uten samtykke fra de ansatte. Eksempler på situasjonsbilder er bilder fra julebord eller bedriftsidrettsdag. Dette gjelder ikke dersom arbeidsgiver har grunn til å tro at de som er på bildene ikke vil ønske at bildene blir publisert. Arbeidsgiver skal også ta bort bildene dersom de som er avbildet ber om det.

Som hovedregel bør derfor arbeidsgiveren alltid be om samtykke fra de ansatte til publisering av bilder der de ansatte blir identifisert.

Kilde: datatilsynet

 

 

 

 

 

Portrettbilder av ansatte og ledelse var sist oppdatert: November 17th, 2021 av firmafotografen

Nysgjerrig eller har spørsmål?

Ring oss på 400 935 45

 • 1