Matstylist foto

I en verden fullt av ting vi ikke helt forstår som Instagram, Twitter, Facebook og andre sosiale medier, kan man fort tro at alle har blitt fotografer. Her gjelder det å se gjennom fasader, der de fleste gode bilder er en resultat av planlegging og mye forarbeid.

Ofte vil det være lurt med booking av matstylist i kombinasjon med matfotograf. For selv om mange fotografer har en meget god forståelse på det visuelle, tas ofte de beste matbildene i samarbeid mellom matstylist og fotograf.

Hva er en matstylist?
En matstylist har vanligvis erfaring som kunst regissør og har som regel en kulinarisk utdannelse innen mat. Det er skjæringspunktet mellom to lidenskaper: mat og visuell presentasjon av mat.

For budsjett-bevisste bedrifter som ønsker å bygge en sterk merkevare, eller å få spotlight på et produkt, er det viktig å få mest mulig valuta for fotograferingen av produktene. Gode bilder kan brukes i mange plattformer som sosiale medier, print og hjemmesider. Investeringen om brukt riktig, vil gi en økt omsetning, mer bevissthet rundt deres produkter og kan være en meget god investering langtidsmessig, såvell som kortsiktig.

Foto shoots kan ofte være dyrt, krevende og stressende, fordi man ofte begir seg ut på et fagfelt man ikke kan så godt.
Med profesjonelle fagfolk rundt deg, som hjelper deg med planlegging i alle faser, kan du heller bruke mer tid på markedsføringsdelen.
Du vil få tid til å senke skuldrene, slik at det er lettere å oppdaget nyansene og detaljene, man ofte ikke ser når man er stresset

Målet er at man skal fokusere på er historien og bilde som snakker for seg selv.

 

Fortell historien med bilder
En matstylist kan hjelpe deg med å formidle budskapet og historiene dine med mat.
I tillegg til mat plassering, vil stylisten arbeide med rekvisitter og belysning for å hjelpe med merkevaren og dens posisjoner og scene stemningen i bilder, som kan brukes både til reklamer, meny og kampanjer.

Utstyrt med rekvisitter
En Matstylister har ofte et arsenal av mat og serveringsredskaper direkte tilgjengelig, og med riktig bruk av disse, vil bildene ha en mer appetit vekkende og eksotisk effeffekt.

Holder maten slik at den ser fersk ut lengre
Fordi presentasjonen av maten er den eneste fokus for en mat stylist, deres høyt utdannede øyet tillater dem å merke raskt hvis salaten er visner eller brødet blir våt. De har også mer enn noen få triks opp ermene for å perfeksjonere bildet og holde  maten fersk slik at den ser lekker.

 

Forberedelse av mat for å spare tid
En matstylist kan være behjelpelig med innkjøp og forproduksjon til en fotoshoot.
Med dette vil dere spare tid, men også få frem nyansene og detaljene i de ulike typer cuttinger, som tar seg bra ut på bilder.

 

 

Andreas Jensen, Matstylist, kokk, kjøkkensjef med 22 års erfaring fra matbransjen, både nasjonalt og internasjonalt.

Andreas har jobbet som produktutvikler, restaurantør og eventmaker. Dersom du ønsker tips eller hjelpe med å formidle ditt budskap gjennom maten, kan Andreas hjelpe deg med å realisere et ordtak man ofte bruker i restaurantbransjen: «vi lar maten snakke for seg»

 

 
 

Pris for matstylist

Oslo
1500,- per time
 
Akershus
Reisetillegg på 500,-
 
Kontakt oss for tilpasset rådgivning, , forarbeid og fastpris.
Vi kan være behjelpelige med rekvisita, menyutvikling og innkjøp av råvarer.
 
Priser eksklusiv mva.

Foretrukket av fotografer.

For alle grunnene som er beskrevet ovenfor, mat fotografer og mat stylister gå sammen som peanut smør og gelé; Spør noen mat fotograf, og hun vil ha en foretrukket mat stylist
De har sannsynligvis lignende spesialiteter, for eksempel kokebøker, redaksjonelle eller rask service.

Sammenkobling en mat stylist med fotografen kan hjelpe deg å til å formidle et bedre budskap gjennom bilder

 

Matsylist Oslo og Akershus var sist oppdatert: March 9th, 2019 av firmafotografen