Menu

Har du spørsmål?

Kontakt oss for spørsmål om våre tjenester!

Ring oss på 400 935 45

spm-tips-pris-til-fotografering

Vanlige spørsmål innen fotografering

Diverse fotografering foto

SPØRSMÅL TIL FOTOGRAFEN

Her er de vanligste spørsmålene vi får fra våre kunder.

 

Kan jeg bruke bildene akkurat som jeg vil og hvem har rettighetene på bilder?

Vi gir full bruksrett til våre kunder etter betaling på oppdrag har funnet sted. Du har mulighet til å bruke bildene akkurat som du selv ønsker inkludert reklame. Det er den som tar bildet som har rettighet på bildet og kan gi bruksrett etter avtale, noe som vi gjør hvis ikke annet har blitt særlig avtalt.


Har en fotograf lov til å legge fram bilder av sine kunder på sin webside uten å få samtykke?

Fotografen har lov til å vise fram sitt verk og vanligvis kan ikke bilder publiseres uten tillatelse fra den som har blitt avbildet. Mange fotografer bruker websider som fungerer med no-index, altså sider som ikke skal publiseres av søkemotorer. Dette er ofte en dårlig løsning da søkemotorene selv bestemmer om dette skal respekteres eller ikke. Videre er det mye uenighet om dette er lov eller ikke og det kan nevnes at det skal mye til for at en fotograf vinner på en slik sak i lengden.

Vi publiserer bilder kun med tillatelse fra de som har blit fotografert og synes det er ufint å ikke spørre.

 

Hvor mange bilder får jeg med 1 times fotografering hos dere?

Vi prøver alltid å levere ekstra bilder, spesielt for eventer, sport og bryllupsoppdrag. For slike oppdrag vil tilbud fra oss inneholde antall minimumbilder som forventes levert. Det leveres ofte flere bilder enn lovet, til kundens fornøyelse.

 

Hvordan kalkuleres pris for foto oppdrag?

Kort sagt: ut ifra vanskelighetsnivå, lysforhold og tidsbegrensning.

Pris vil avhenge av flere faktorer og kan variere veldig mye. Faktorer som lysforhold, tidsbegrensede øyeblikk som premieutdelinger, fange maratonløperen ved målstreken vil være mer utfordrende enn å ta portretter. Dette gjelder også gruppebilder der mindre grupper er lettere å fotografere enn 100 personer stående på 3 rader.

 

Bildebehandling og etterbehandling

Det er sjeldent bilder kan leveres uten gjennomgang og optimalisering. De fleste bilder vil være bedre etter behandling både i detaljer og kontrast. Gjennomsnitt bildebehandlingstid  er fotograferingstid ganger 1 eller 1.5

 

Hvor lang tid tar det å få bildene levert?

Oftest innen 2-3 virkedager om oppdraget er betalt i sin helhet.
Vi sier ifra før oppdrags start når vi forventer å få levert bildene og kan i disse tilfeller levere en segment av disse om det er behov.

 

Jeg ønsker bildene levert på usb-minnepenn, er dette mulig?

Dette er ingen problem, mot et lite tillegg i pris kan du hente bildene på minnepenn så fort bildene er behandlet.

Jeg har allerede fått bilder og er fornøyd, men ønsker å få disse i mindre størrelse for nettbruk, hva vil dette koste?

Vi kan komprimere og web optimalisere bildeserier som vi har tilgjengelig fra oppdrag eller bilder som du har tatt selv. Prisen vil variere med antall bilder, kontakt oss for pris med antall bilder du ønsker optimalisert.

 

Hva gjør vi hvis vi ikke er fornøyd med bildene?

Vi operer med fornøydgaranti og har våre egne krav til kvalitet på bilder. Dersom du ikke er fornøyd med bildene og det ligger skjønn i dette, kanseller vi krav og du får oftest allikevel bruksrett på bildene.

Det er vel verdt å nevne at vi jobber oftest med aktiv kvalitetsjekk under fotografering. Fotografen sjekker kvalitet på bilder under fotografering for å forsikre seg om at bilder er av forventet kvalitet og bytter ut lagringsmedia flere ganger i tilfelle noe uforventet skulle skje.

 

Jeg har fått mye billigere tilbud fra en annen fotograf, kan pris forhandles?

Vi vet at pris er ofte en veldig viktig faktor når kunden skal velge fotograf eller fotografbedrift. Prisen reflekterer ofte kvaliteten på både fotografen og bildene som leveres. Det er viktig å forsikre seg at fotografen som tilbyr svært lav pris i forhold til seriøse fotografer, faktisk kan levere gode resultater. Vi prøver ofte å hjelpe kunder som har en litt lavere budsjett for fotografering og det er bare å ta kontakt.

 

Jobber deres fotografer på søndager og helligdager? koster det ekstra?

Ja, vi tar imot oppdrag i alle årets dager. Det kommer et lite pristillegg for søndager, og 50% tillegg for helligdager. Pris blir oppgitt på pristilbudet.

 

Kan jeg få rabatt på mine bilder?

Vi kan tilby flere muligheter for rabatt på fotograferingen. Du kan for eksempel stille som referanse kunde, og om du er privat kunde, la oss bruke noen av bildene som referanse bilder. Vi hjelper til der vi kan, så det er bare å ta kontakt.

 

Hva mener dere om retusjering av matrester og lignende på bilder?

Hvis en har vært uheldig og fått med ting som ikke hadde vært på bildet om en var klar over det, er det helt OK å korrigere. Samme gjelder med uheldige timing med kviser, munnsår og morgenkvist.

 

 

Vanlige spørsmål innen fotografering var sist oppdatert: January 22nd, 2020 av firmafotografen
seaport-restaurant-italiensk-romantisk-utsikt-bjorvika-sorenga-oslo-8741-reklamefotograf

Referansebilder – Reklamefoto

Seaport restaurant referanse

 

 

Referanse kunde: Seaport restaurant, Sørenga

Referansebilder – Reklamefoto var sist oppdatert: January 15th, 2019 av firmafotografen
fotograf-konfirmasjon-bilder-oslo-priser

Konfirmasjonsbilder fotografering

La en profesjonell ta seg av fotograferingen og sørg for gode bilder av konfirmantene og gjestene, mens du nyter feiringen.

Når det er på tide med konfirmasjon, velger mange å ta bildene selv. Et kamera er alt som skal til for å bekrefte at ideen er god og at dette vil gå så greit.
Mange konfirmanter blir ofte nok ganske skuffet over uklare bilder når disse skal printes og få sin plass på veggen.

Vi tilbyr portretter av konfirmanter, sesjonsfotografering for Baptistisk konfirmasjon, Katolsk konfirmasjon og borgerlig konfirmasjon (Humanistisk konfirmasjon ).

På sesjonsfotograferingen er fotografen til disposisjon i tidsrommet som er avtalt og holder seg til oppdragsavtale, men tar gjerne imot ønsker fra oppdragsgiver. Du får med dette antall bilder etter ønske og dokumenterer denne dagen med gode bilder for ungdommen.

Kontakt oss for et godt pristilbud på konfirmasjonsbilder

 

Se også konfirmasjonsbilder pakkepriser

Konfirmasjonsbilder fotografering var sist oppdatert: September 20th, 2020 av firmafotografen

Diverse fotografering Oslo

Med en profesjonell fotograf i Oslo får du mulighet til å fange viktige øyeblikk enten om det skulle være for privat eller forretning. Med meget gode priser i Oslo, får du fri bruksrett på bildene og får et klart og tydelig oppdragsavtale. Du slipper dermed å tenke på hvor mange bilder du får og unngår uhyggelig overraskelser der du må betale for enkelte bilder eller høyoppløsning digitale filer.   Fotografering privat prisliste Fotografering næringsliv prisliste
Diverse fotografering Oslo var sist oppdatert: April 27th, 2018 av firmafotografen
fotograf-begravelse-passer

Begravelse fotografering

Dersom du ser etter en fotograf med erfaring fra begravelser ønsker vi først å kondolere dersom du har mistet noen du er glad i.

Tap av liv er alltid leit og selv om tiden heler de fleste sår, er det ikke alltid en ønsker å glemme.
Fotografering under begravelsen kan for mange gi bilder som kan holde de gode minnene i livet og respekten en har gitt ved å komme til begravelsen.

Begravelse fotografering

Mange finner stor glede ved å kunne sammen se på bilder til den siste reisen og når tiden kommer kan man sette stor pris på bildene.

Fotograferingen foregår i bakgrunnen og det er fokus på oversiktsbilder, minnene og seremonien. Det brukes ikke blits eller lys under fotograferingen i begravelser.
Dersom det skal holdes en minnestund i ettertid, kan vi inkludere dette i pristilbudet.

Bildene leveres både i farger og svart\hvitt i digital format. Våre bilder uten vannmerker\signatur og kan brukes fritt privat. Høyoppløsning bildef  iler gir deg mulighet til å framkalle  prints akkurat som du ønsker. Dersom ønskelig kan vi også være behjelpelig med bestilling av bl.a. takkekort og minne fotobøker.

Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering
Begravelse fotografering

 

 

Kontakt oss for veiledning og bestilling av fotografering under begravelse eller minnestunder.

 

 

 

Begravelse fotografering var sist oppdatert: August 23rd, 2018 av firmafotografen
portrett-privat-fotograf-pris

Portrettbilder privat – Oslo og Akershus

[fluid][html css_md=”width:677px;” css=”width:938px;”]Portrett fotografering

Vi tilbyr rimelig portrettfotografering for bl.a. Cv, pass, førerkort, sertifikater og visum.

Det kan være en god investering å ta profesjonelle bilder som du kan bruke i mange år framover, der du presenteres best mulig.
Det har blitt en selvfølge å ta med svart\hvitt portrett bilde på CV og søknader, noe som også kan øke sjansen for stillingen.

Portrettfoto kan tas i studio, hjemme eller på avtalt sted. Bildene får du levert digitalt og disse kan framkalles hos de fleste fotobutikker.

[/html][/fluid]
Portrettbilder privat – Oslo og Akershus var sist oppdatert: January 7th, 2019 av firmafotografen
Nysgjerrig eller har spørsmål?

Ring oss på 400 935 45

  • 1